Продукти


*оризови спагети - 200 гр.
*пилешко филе - 300 гр.
*тиквички - 2 бр.
*морков - 2 бр.
*червена чушка - 1 бр.
*зелена чушка - 1 бр.
*пресни гъби печурки - 100 гр.
*зелен лук - 1/2 връзка
*магданоз - 1/2 връзка
*олио
*черен пипер
*сол

Начин на приготвяне

Измивате зеленчуците добре. В голям тиган сипвате малко олио и запържвате моркова, който сте нарязали на кръгчета и чушките на малки кубчета. След като поомекнат, прибавяте гъбите и пилешкото месо. Добавяте тиквичките, които сте нарязали на кубчета, без да ги белите. Овкусявате с черен пипер и сол. След готовност на месото и зеленчуците, добавяте зеления лук нарязан на кръгчета и пържите още около минута. Отстранявате от огъня.
В гореща вода сварете спагетите за около 3 мин. Отцедете ги и ги залейте със студена вода. Отново отцедете и в тиган с малко олио ги запържете за кратко.
Сервирайте в порция спагетите и отгоре пилешкото филе със задушените зеленчуци. Поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз.