Продукти

*големи печурки - 15 бр.
*кайма - 500 гр.
*червени пресни чушки - 2 бр.
*зелен лук - 1 вр.
*магданоз няколко стръка
*олио малко
*сол на вкус
*червен пипер - 1 с.л.
*черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

В тиган с малко олио запържете каймата, докато стане златиста и на трохи (за целта трябва да я разбърквате постоянно).
Добавете нарязаните на ситно чушки и пържете до омекването им. Подправете с черен пипер и добавете нарязания на кръгчета зелен лук. Пържете още около 3 мин. и сложете червения пипер. Разбъркайте и отстранете от огъня.

Измийте добре печурките, отстранете пънчетата и с малка лъжичка издълбайте кафявата част. Поръсете гъбите отвън с малко сол и поставете в тава с хартия за печене. Напълнете с готовата смес от кайма и печете в загрята фурна до готовност на гъбите. Те трябва да станат меки и кафяви на цвят.

Преди сервиране поставете на всяка гъбка стръгче пресен магданоз.