Продукти

*картофи - 2 кг.
*пилешко филе - 500 гр.
*кралска печурка - 350 гр.
*краве масло - 125 гр.
*краве сирене - 300 гр.
*кашкавал - 250 гр.
*зелен лук - 1 вр.
*пресен копър - 3-4 стръка
*сол
*черен пипер
*червен пипер - 1 ч.л.

Начин на приготвяне

Белите и нарязвате картофите на кубчета. Сварявате ги добре и ги намачквате. Прибавяте натрошеното вече сирене и нарязания на ситно копър. Разбърквате добре и покривате равномерно дъното на тавата.

В голям тиган разстопявате маслото и в него запържвате пилешкото филе, нарязано на малки кубчета. След това добавяте при него нарязаните на парчета печурки. След тяхната готовност ги овкусете със солта и черен пипер. Добавете нарязания на колелца зелен лук. Задушете и него леко. Прибавете червения пипер и отстранете. Покрийте картофите добре и поръсете с настъргания кашкавал. Печете в гореща фурна до запичане на кашкавала.