Продукти

За ролетата:
4 свински пържоли,
подправка за свинско,
1 сварено яйце,
2-3 задушени гъби в малко масло,
50 гр. топено сирене,
50 гр. пушен бекон,
10 маслини без костилка,
1-2 кисели краставички,
50 мл червено вино.

За шишчетата:
150-200 гр. кашкавал,
150-200 гр. шунка,
12 триъгълничета топено сирене,
2 яйца,
2-3 с. л. брашно,
50-60 гр галета.

За соса:
250 гр гъби,
150-200 мл готварска сметана,
100 мл бяло вино,
сол и черен пипер.

За декорация:
домати, маслини, лимон.

Начин на приготвяне

Оформете пържолите на тънко и ги овкусете с подправката. За плънката задушете предварително 2-3 гъби в малко масло. Нарежете яйцето, маслините, краставичките и топеното сирене на кубчета, а бекона на пръчици .Върху всяка пържола сложете от плънката и я завийте добре на рулце. Наредете готовите рула в тавичка, налейте червеното вино, малко вода и олио. Покрийте с фолио и печете до готовност. Нарежете шунката, кашкавала и топеното сирене на кубчета. Вземете дървени шишчета и наредете едно да бъде с кашкавал, едно със шунка и едно с топено сирене (за всяка порция по едно различно шишче). Панирайте ги в следният ред - брашно, яйце, галета, яйце и ги изпържете до златисто от двете страни. Нарежете останалите гъби на филийки, задушете ги малко олио, налейте бялото вино и сметаната. Гответе няколко минути. В чиния сложете по едно рулце, полейте го с гъбен сос. Вземете по едно различно шишче, изправете ги нагоре като шатра и закрепете с половинка домат. Украсете с лимон и маслини.