Продукти

1 агнешка плешка, нарязана на порции
1/2*купа агнешки дреболии, предварително сварени и нарязани на дребно
1/2 купа булгур
1 купа ориз
2 вр.пресен лук
1 вр.джоджен
1с.л.червен пипер
щ.черен пипер
сол на вкус
70 гр олио

*купата = 350 мл

Смес за овалване на агнешките порции:
2 с.л.олио
1с.л. червен пипер
1 с.л.сух джоджен
1 с.л.чубрица
1/2 ч.л.черен пипер

Начин на приготвяне

Порциите агнешко се сваряват. Изваждат се и се овалват хубаво в сместа, приготвена за тази цел, а бульонът се прецежда. Фурната се включва да се загрява на 250 *С. В тава се слага олиото и в него се запържва леко нарязания лук. Прибавят се дреболиите и се запържват и те. Следва измитияt хубаво със студена вода ориз, пържи се, докато стане стъклен. И накрая се прибавя измития булгур. Пържи се 1-2 мин. и цялата смес се залива с 6 купи агнешкия бульон. Посолява се на вкус. Слагат се и подправките - черен пипер и нарязаният джоджен. Разбърква се добре. Отгоре се нареждат добре оваляните в подправките порции агнешко.  Тавата се покрива с фолио и се слага във фурната да се пече. След около час фолиото се маха и тавата се връща обратно, за да се запече приятно агнешкото и да хване хрупкава коричка. Резултатът го виждате сами,а вкусът е почти като на агнето от детството ми, печено в пещ…… Порциите задължително се сервират с пресен чесън! Добър апетит !