Продукти

За една порция

100 гр. агнешко без кокал

за мариноване на месото:

малко горчица, сол, чер.пипер, чесън, олио на вкус

1 картоф по-голям или два малки, леко запържени
1 морков
2 парчета домат на дебела шайба
80 гр. сирене на плочка
2- 3 кръгчета чушка зелена или червена
1 с.л. зехтин
малко риган за поръсване

хартия за печене за завиването
конец огнеупорен за завързването


Начин на приготвяне

Мариноваме месото и го оставяме така една нощ.

Режем хартията по два листа на брой, нареждаме в средата едната шайба с домата и около него картофите, отгоре слагаме морковите. Месото върху домата, върху месото сиренето, домат и чушките. Заливаме с олиото и поръсваме с ригана. Завиваме като гледаме да съберем всички краища добре да се затвори хартията да няма въздух после при печенето. Завързваме и режем малко върховете. Слагаме в тава и печем на 200 градуса до 1 час, зависи от вашата фурна.