Продукти

1 пакет бутер тесто - 500 г (Puff Pastry)
8 яйца
800 г пресен спанак
1 глава кромид
1 кофичка - 450 г Sorrento Ricotta cheese
150 г настъргано сирене чедър
4 с.л. маслинено олио
няколко пресни стърка риган или чубрица
сол
черен пипер
индийско орехче

Начин на приготвяне

*Бутер тестото се оставя на стайна температура за около 30-40 минути.
*Задушаваме нарязания на дребно кромид в олиото и прибаваме нарязания спанак за 2-3 минути.
*Отдръпваме от котлона и преместваме в отделен съд. Прибавяме последователно 1 яйце, двата вида сирена и подправките.Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
*Използваме тавичка за торта с подвижно дъно и стегнат обръч (23 см) диаметър.
*Поставяме първият лист тесто в/у тавичката, дъното на която се напръсква с олио. Разточили сме го на кръг така, че краищата му да излизат и провисват извън тавата. Набождаме с вилица.
*Изсипваме сместа и заглаждаме с лъжица.
*Правим 6 кладенчета в кръг, дълбоки по 2-3 см. Във всяко едно поставяме по едно сурово яйце.
*Покриваме с втория лист тесто. Загъваме двата листа по краищата.
*Поставяме по избор някакви фигурки от тесто отгоре за декорация - аз избрах зайчета.
*Намазваме с един жълтък, набождаме отново с вилица и печем на 200 С за 40 минути.
*Специалитетът може да се поднесе топъл или да се приготви един ден преди Великден. Подходящ е и за предястие, и за гарнитура!
*Много вкусен! :)