Продукти

Свинско(или телешко месо) - 500 г
Лук - 2-3 глави
Червена, зелена и жълта чушка
Олио - 4-5 суп. лъж.
Сол и черен пипер - на вкус.

За тестото:
Брашно - 500 г
Мая - 1/2 кубче
Сол - 1/2 чаена лъж.
Вода - 300 мл

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ивици и се запържва в нагорещеното олио (може да се изпече във фурната за по-здравословно хранене). Добавят се лукът и чушките, които също са нарязани на ивици. Те се пържат до омекване. Всичко това се овкусява със сол и черен пипер. Тестото се приготвя от изброените продукти и от него се оформят малки топки, които се разточват възможно най-тънко. Разточените кори се пекат в нагорещен тиган с няколко капки олио. Те се пълнят с ивиците месо и зеленчуци, като по желание могат да се гарнират и с пържени картофи.