Продукти

1 средно голяма зелка,
300 г извара,
1 малка краставица,
2 стр. зелен лук,
1 червена чушка,
150 г царевица,
2-3 ск. чесън,
копър и магданоз,
2 с.л. олио,
сол,
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Смесете изварата с чесъна, олиото, малко сол и разбъркайте добре. Нарежете краставицата и чушката на ситно. Изсипете ги при изварата. Добавете царевицата, копър и магданоза. Разбъркайте и прибавете нарязаният на ситно лук и смесете добре. Сложете в хладилника за 30 минути. През това време отделете листата от зелката и ги бланширайте за 2 минути във вряща, подсолена вода. Извадете ги и отцедете. Разстелете фолио на масата. Отгоре наредете зелевите листа. Изсипете изварената смес и я разстелете хубаво. С помощта на фолиото завийте на стегнато руло и оставете за 1-2 часа в хладилника. Преди поднасяне го нарежете на парчета и сервирайте.