Продукти

1 ср. голяма зелка,
300 г извара,
1 малка краставица,
2 ср. зелен лук,
150 г царевица,
1 червена чушка,
2-3 ск. чесън,
2 суп.л. олио,
копър и магданоз,
сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Смесете изварата с чесъна, олиото, малко сол и разбъркайте добре. Нарежете краставицата и чушката на ситно. Изсипете ги при изварата. Добавете, царевицата, копър и магданоза. Разбъркайте и прибавете нарязаният на ситно лук и смесете добре. Сложете в хладилника за 30 минути. През това време отделете листата от зелката и ги бланширайте за 2 минути във вряща, подсолена вода. Извадете ги и отцедете. Разстелете фолио на масата. Отгоре наредете зелевите листа. Изсипете изварената смес и я разстелете хубаво. С помощта на фолиото завийте на стегнато руло и оставете за 1-2 часа в хладилника. Преди поднасяне го нарежете на парчета и сервирайте.