Продукти

600-700 г готова кайма за кюфтета,
3-4 стр. зелен лук,
2 сварени картофа,
2 сварени яйца,
2 кисели краставички,
60-80 г топено сирене,
1/2 бурканче печени чушки и патладжани.

Начин на приготвяне

Покрийте продълговата форма с фолио. Поставете в нея една част от каймата, като хубаво облепите стените и дъното на формата. Поръсете с нарязан зелен лук. След това покрийте с нарязаните сварени картофи, пак лук, варените яйца, краставичките, лук, топеното сирене, нарязано на кръгчета и печените чушки и патладжани. Накрая покрийте с останалата кайма. Намажете с олио и печете на 180-200градуса, около 35-40 минути или до зачервяване. След като е готов терина, го извадете, оставете да се охлади и го обърнете в подходяща чиния. Махнете внимателно фолиото, нарежете и сервирайте с гарнитура според сезона.