Продукти

2 тиквички, 2 яйца, 50 г сирене, 50 г кашкавал, 1-2 с.л. готварска сметана, 1 стрък пресен чесън, 1 стрък пресен лук, копър, черен пипер

Начин на приготвяне

Tиквичките се обелват, разрязват на 2 по дължина и издълбават като лодки. Слагат се във вряща подсолена вода и се варят за около 10 минути. Изваждат се и се отцеждат. В купа се смесват леко разбитите яйца, натрошеното сирене, настъргания кашкавал. Добавя се сметаната , нарязаният на дребно лук и подправките. Всичко се обърква добре и с получената смес се пълнят тиквичките. Напълнените тиквички се поставят в тавата. Сипва се малко от водата, в която са врели тиквичките. Пече се на 180 С до зачервяване