Продукти

400 г микс от морски дарове, 3 суп. лъж. зехтин, 3 суп. лъж. масло, 1/2 чаша бяло вино, няколко листенца девесил (има силен аромат и не трябва да се прекалява с него), 1 стрък див лук (може и пресен лук), 1 стрък магданоз,  3 скилитки чесън, сок от половин лимон, лют пипер, 1 щипка сол, черен пипер, маслини за украса

Начин на приготвяне

Зехтинът и маслото се нагорещяват в тиган и към тях се добавят скилитките чесън, които леко се запържват. Така овкусяват допълнително мазнината.След това се изваждат ,слагат се морският микс и виното и се задушават около 5 минути. Нарязва се на дребно девесилът, магданозът, лукът и по желание още чесън. Овкусява се с лимонов сок, сол, черен пипер и щипка лют пипер. Всичко се разбърква,изсипва се в чиния и се украсява с маслини и листенца от девесил.