Продукти


    2 филета, всяко по 180 г
    черен пипер
    лимонов сок
    1-2 картофа, около 250 г
    няколко стръка пресен лук или   чесън
    2 с.л. зехтин
    масло, колкото малък орех
    сол

Начин на приготвяне


    рибата се маринова в лимонов сок и черен пипер за около 30   минути сн.1
    картофите се настъргват на едро ренде сн.2
    лукът се нарязва на дребно и се смесва с настърганите картофи
    в тиган се загрява 1 с.л. зехтин с половината от маслото
    слага се от картофената смес и се оформя според големината на филето сн.3
    рибата се поставя върху картофите и се посолява сн.4
    отгоре се покрива плътно с картофена смес
    тигана се покрива с капак и се пържи(задушава) 4-5 минути на среден към силен огън
    проверява се за готовността, като се повдигне внимателно с шпатула, ако се отлепя от тигана е готово сн.5
    обръща се и се покрива с капака за още 4 минути
    изважда се и отново се добавя мазнина(зехтин и масло) за следващото филе


(аз ги пържих едно по едно, но ако са по-малки ще може по 2 наведнъж, тогава цялата мазнина се поставя наведнъж)