Продукти

300 г скариди (почистени от люспите и тъмните венозни съдове по гърба)
400 г рачешко месо (1 пакет) или имитацията му (рачешки рулца, приготвени от риба)
1 кромид
16 с.л. разтопено масло
16 с.л.брашно
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. бял пипер
1/4 ч.л.индийско орехче настъргано
течна готварска сметана (Light cream)
16 с.л. сухо вино Sherry

Начин на приготвяне

*Ситно нарязаният кромид се задушава в маслото до омекване.
*Маха се от котлона, прибавя ce брашното и подправките.
*Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
*Добавя се течната готварска сметана и се разбърква на котлона до сгъстяване.
*Добавят се 2 ч.ч гореща вода.
*Прибавят се скаридите, предварително сварени за 15 минути и супата се вари 10-15 минути.
*Прибавя се рачешкото месо (нарязано на дребно) 5 минути преди да е готова супата.
*Преди сервиране се добавя и сухото вино (dry sherry). Супата се сервира топла. По желание може да се добавят ядки-кашу, магданоз, пресен лук, нарязан на кръгчета и една ч.л.разтопено масло отгоре.
Да Ви е вкусно! :)