Продукти

за 4 порции

    1 опаковка замразено филе бяла риба 1 кг с 20 % вода
    черен пипер, сол
    5 с.л. галета
    1 с.л. босилек
    1 ч.л. мащерка
    1 ч.л. червен пипер
    1 ч.л. риган
    4-5 с.л.зехтин
    скилидка чесън и клонче розмарин

Начин на приготвяне

 рибата се размразява на стайна температура за няколко часа, но да не омекне

    подсушава се с домакинска кърпа и се наръсва с черен пипер и малко лимонов сок
    галетата се смесва със сухите подправки - босилек, риган, мащерка, червен пипер в голяма плитка чиния
    зехтинът се загрява и в него се запържват чесънът и розмаринът, отстраняват се
    всяко парче риба се овалва много добре в галетата и се пържи в загрята мазнина от двете страни до златисто
    изважда се върху домакинска хартия
    сервира се с гарнитура или салата и резенче лимон

Сос - в остатъка от зехтина се запържва една с.л.брашно, добавя се 50 мл бяло вино, малко лимонов сок, сол, черен пипер и чесън, вода за необходимата гъстота.