Продукти

за форма 26см/12 см
достатъчно е за 10-12 порции

    250 г крема сирене
    200 г рикота
    100 г бяло саламурено
    200 г кисело мляко
    10 г желатин
    100 г майонеза
    черен пипер
    2 скилидки чесън
    малко копър
    няколко стръка зелен лук
    2-3 печени чушки
    8 маслини без костилка
    4 сварени яйца
    запечени ядки по избор

Начин на приготвяне


    всички сирена, млякото и подправките се смесват и се обработват с пасатор до гладка кремообразна маса, прибавя се майонезата
    ако е необходимо се добавя сол
    желатина се разтваря в малко студена вода, до набъбване, заграва на микровълновата за 30 секунди и се прибавя към млечната смес
    лука, чушките и маслините се нарязват и се смесват със сирената
    дъното на съда, в който ще се приготвя терина се застила с фолио
    покрива се със счуканите или цели ядки
    слага се малко от сместа, поставя се в хладилник и се изчаква да се стегне
    след като сместа от сирена започне да се втвърдява (30 мин във фризер или повече в хладилник),  отгоре се подреждат целите яйца
    заливат се с остатъка от млечния крем, притиска се и се оставя в хладилника за 3 часа
    обръща се върху чиния и се сервира нарязан