Продукти

3 връзки магданоз,
1 връзка пресен лук,
4 яйца,
4 суп. лъж. прясно мляко,
3 суп. лъж брашно,
150 г кашкавал,
1/3 ч. лъж. сода за хляб,
сол,
черен пипер,
индийско орехче,
400 г кисело мляко,
200 г лека майонеза,
3 скилидки чесън,
1 връзка копър

Начин на приготвяне

Магданозът и пресният лук се нарязват на ситно и леко се задушават. Яйцата се разбиват, добавя се брашното и содата при непрекъснато бъркане и сместа се разрежда с прясното мляко.Трябва да стане малко по-гъсто от палачинково тесто.

Настърганият кашкавал и охладените магданоз и пресен лук се добавят към яйчената смес, овкусява се и с лъжица се слага в нагорещеното олио, като се пържи до златисто. Кюфтетата се поднасят с чеснов сос, който се приготвя от киселото мляко, майонезата и нарязаните на ситно копър и чесън. Овкусява се със сол.