Продукти

600 гр. картофи
1 с.л. червен пипер
1 к.л. черен пипер млян
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. риган
2 ск. чесън стар
3 с.л. мед
2 с.л. соев сос
100 мл вино бяло
2 с.л. кетчуп
15 бр. пилешки крилца

Начин на приготвяне

Пилешките крилца се почистват и измиват. Слагат се в голяма купа и се разбъркват с останалите продукти и подправки, без картофите. Оставят се да се мариноват 2 часа в хладилник. Лист алуминиево фолио се слага по ширина на плота и върху него в средата се слага друг лист фолио по дължина, да се получи като кръст. Средата се намазнява и се слагат 5 бр крилца и отстрани нарязани картофи, полива се с маринатата и се прегъват краищата, да стане като пакетче. По същия начин се правят още две пакетчета. Слагат се в намазнена тава и се пекат 40 минути на 170 С, изваждат се, с ножица се отрязва горната част на фолиото, така че да се открият продуктите и се оставят да се запекат още 10 минути на 190 С. Сервира се с фолиото.