Продукти


    2 пилешки пържоли , бяло месо (300 г)
    4 тънки парчета кашкавал -50 г

(пробвах и с готовия чедър за сандвичи, съшо беше добре)

    4 тънки резена шунка - 50 г
    2 с..л. масло
    2-3 с.л. брашно
    черен пипер, скилидка чесън, стръкче розмарин
    1 каф. чаша сухо бяло вино

Начин на приготвяне


    всяка пържолка се разрязва хоризонтално на 2 за да се получат 2 по-тънки
    върху тях се подреждат парче кашкавал и шунка като се захващат с клечка за зъби
    овкусява се с черен пипер и се овалват много добре в брашно
    маслото се разтопява в тигана (не трябва да е много силен огъня, може да се сложи и една лъжица зехтин) и в него се пускат скилидката чесън и клонче  розмарин
    приготвените пържолки се пържат първо откъм шунката, а след това се обръщат
    изваждат се чиниите  за сервиране
    в тигана се сипва виното и се разбърква за няколко минути докато се сгъсти
    с полученият сос се заливат пържолките

Сервират се със салата или/и гарнитура.