Продукти

6 кори за баница, 1голяма глава лук, 6-8 бр. чушки (червени, зелени, жълти), 2 малки тиквички, сол, черен и червен пипер, 3 яйца, 200 г сирене, 50 мл сметана за готвене, 100 г зелени и черни маслини (без костилка),100 г кашкавал, зехтин

Начин на приготвяне

Задушете нарязаният лук на полумесеци в зехтин. Добавете нарязаните на ленти чушки, след това и нарязаните на кубчета тиквички. Захлупете тигана и задушавайте, като разбърквате периодично до готовност на зеленчуците. Посолете и подправете с пипера и оставете да се охлади. Разбийте яйцата, добавете натрошеното сирене и сметаната. Малко сол и чер.пипер.

В намаслена тавичка сложете една кора, намажете я със зехтин, покрийте с втора кора, пак намажете и накрая - третата. Изсипете 1/2 от зеленчуковата смес, след това 1/2 от яйчената, покрийте с другата зеленчукова смес. Поръсете с нарязаните маслини, останалата яйчена смес и поръсете с настърган кашкавал. Покрийте с другите три кори, като намаслявате всяка. Печете на 200 градуса около 30-35 минути, или до зачервяване.