Продукти

8 домата, 250 г кайма, 100-120  г ориз, 1 глава лук, 1 морков, чубрица, черен пипер, босилек, 2-3 яйца, 1 кисело мляко, 3-4 с. л. брашно, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Измийте доматите и ги оформете като кошнички. Задушете лука, моркова и прибавете каймата. След като се запържи, добавете ориза и накрая вътрешността на издълбаните домати. Подправете със сол, пипер, чубрица и босилек и оставете да къкри до сгъстяване на плънката. Оставете леко да се охлади и напълнете кошничките.

Наредете ги в намаслена тава, сипете малко вода и печете на 180 градуса до готовност. След това направете млечният сос. Разбийте яйцата с млякото и брашното. Налейте соса от тавата на доматите, който е останал при печене, към яйчената смес. Сложете на котлона и варете до сгъстяване. Ако сместа ви е много гъста, долейте още вода. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Сервирайте кошничките върху млечният сос.