Продукти

пилешко бяло месо - 800 г
патладжан - 2 бр.
тиквички - 2 бр.
лук - 2 глави
зехтин - 2-3 с.л.

Марината:
бяло вино - 100 мл
балсамов оцет - 2 с.л.
настърган джинджифил - 1 ч.л.
зехтин - 3 с.л.
горчица - 1/2 ч.л.
настърган чесън - 2 скилидки
сол, черен пипер - на вкус
щипка лют пипер и мащерка

Начин на приготвяне

1. Пилешкото месо се нарязва и се слага в маринатата. Престоява най-малко 10 часа в хладилник. Така месото става по-крехко.
2. Патладжаните, тиквичките и лукът също се нарязват по дължина, осоляват се, добавя се черен пипер и се разбъркват с 2-3 с.л.зехтин, за да не останат сухи при печенето.
3. Пилешкото месо и нарязаният лук се нанизват последователно върху дървени шишчета, като спираловидно между тях се слагат резените патладжани и тиквички.
4. Пекат се до златисто.