Продукти

за 2 порции

    400 г риба на порции
    1/2 лимон
    1/2 ч.л. черен пипер
    1/3 ч.л. сол
    1 к.ч. бяло ароматно вино
    масло колкото орех
    каперси 1-2 с.л.
    розмарин по желание

Начин на приготвяне


    рибата се поставя в тавичката за печене, предварително намазана с масло. Може тавичката да се застели с хартия за печене и да с е намаже с масло.
    месото се поръсва обилно с лимонов сок и се наръсва с черен пипер и сол
    напръсква се с виното и върху всяко парче риба се поставя много малко парченце масло
    покрива се с алуминиево фолио и се оставя в хладилник за 30 минути или докато е необходимо
    15 минути преди сервиране тавичката се изважда от хладилника и се поставя в зарята на 200 С фурна
    пече се 5-8 минути според дебелината на парчетата и се маха фолиото
    добавят се каперсите
    запича се за още 3 минути, като се наблюдава, не трябва да стане суха, а да  стане златиста и да се запази сочна


сервира се веднага с картофи и ли зеленчуци