Продукти

*филе от морска треска без кожа - 0.500 кг.
*розови картофи - 1 кг.
*чери домати - 0.250 гр.
*зехтин Extra Virgin
*пресен копър
*микс от сушени подправки - кориандър, риган, копър, девесил и естрагон
*черен пипер
*червен пипер
*сол

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите и ги нарежете по дължина на гредички. Поставете в тавичка и овкусете с черен и червен пипер, сол и полейте с малко зехтин. Разбъркайте и печете в загрята фурна на 150 градуса до готовност (забождайки върха на нож в един от картофите, той трябва да влиза без съпротива до другата страна). Нарежете филетата треска на половина и ги овкусете с микса от сушени подправки, сол и черен пипер. На горещ котлон сложете тиган с незалепващо покритие и сипете няколко капки зехтин. Подредете рибата с външната част на филето на долу и запържете за 4 мин. Обърнете ги със щипка като внимавате да не ги раздробите. Добавете измитите и нарязани на половина чери домати и гответе още около минута. Отстранете от огъня. Сервирайте като сложите печени картофи в средата на чинията, отгоре по две парчета от рибата и част от доматчетата. Поръсете със ситно нарязан пресен копър.