Продукти

*пилешко филе - 400 гр.
*брашно - 1 ч.ч.
*яйца - 3 бр.
*кисело мляко - 400 гр.
*бира - 50 мл.
*настъргана кора от един голям лимон
*скилидки чесън - 2 бр.
* пресен копър - 1/2 връзка
*сол на вкус
*черен пипер на вкус
*олио за пържене
*листа от зелена салата

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на хапки. Овкусете със сол и черен пипер. Пригответе пухкавата паста, като в една купа разбиете жълтъците на яйцата заедно с 2 с.л. брашно и бирата на гладка смес. Добавете малко сол. В друга купа разбийте белтъците на сняг. Изсипете ги при панировката, като разбърквате внимателно в една посока, за да не спаднат .Добавете 2/3 от настърганата лимонова кора и отново разбъркайте.

Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие. Оваляйте пилешките хапки една по една в останалото брашно и след това с помощта на щипка ги потапяйте в панировката. Пържете от двете страни до златисто-кафяво.

Пригответе млечно-чесновия сос, като в купичка смесите разбитото мляко с накълцания на ситно чесън, нарязания копър и останалите лимонови корички. Овкусете със сол. Сипете готовия със в чаша за червено вино или друга подобна. Украсете с клонка копър и още корички.

В плитка чиния поставете измитите листа зелена салата по цялото дъно. Сложете чашата със соса в средата, а покрай нея наредете пилешките хапки.