Продукти

свинско месо от бут без кост 750 гр.
червено вино 150 мл.
гъби печурки 250 гр.
балучка 100 гр.
магданоз 1/2 връзка
гъбен бульон 1 брой
брашно 1 с. л.
олиo 4 с.л.
червен пипер
1 ч. л. сол,
черен пипер на вкус
дафинов лист 4-5

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета, посоляваме и го запържваме в горещ тиган с половината олио. След почервеняване добавяме виното и задушаваме 5 минути. Изсипваме го в гювеч с капак. В същия тиган слагаме нарязаните на едро гъби, обелената балучка и останалото олио. Запържваме ги леко и тях. Подправяме с черен пипер на вкус. Добавяме брашното, разбъркваме добре и прибавяме червения пипер. Натрошаваме бульона и сипваме малко вода. Оставяме да къкри малко и ги изсипваме при свинското месо. Доливаме вода колкото да покрие продуктите. Добавяме дафиновите листа и нарязания на ситно магданоз. Затваряме капака и слагаме гювеча в гореща фурна за около час до готовност.