Продукти

6 свински котлета
4 червени чушки
4 зелени чушки
4 моркова
2 скилидки чесън
5 глави лук шалот
50 мл балсамов оцет
50 мл червено вино
200 мл зеленчуков бульон
сос уорчестър
1 с.л. захар
50 г масло (маргарин)
черен пипер
сол

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват на много тънко и се поръсват от всяка страна с черен пипер, сол и сос уорчестър. Оставят се за около 30-40 минути в купа. Морковите, чушките и чесънът се нарязват на тънки ивици. Поставят се в дълбок тиган и се запържват до леко омекване, прибавя се и малко черен пипер.

Пържолите се разрязват на две продълговати части и по средата се поставят зеленчуците така, че да стърчат и в двата края. След това се завиват на руло. Края на рулото там, където се прихлупва, промушва се с клечка, за да не се позволи изпадане на плънката. Така вече приготвените рула се поставят в тиган с предварително загрята мазнина. Пържат се до порозовяване от всички страни.

За глазировката (соса): В малка тенджера се поставя маслото. Когато се сгорещи, се поставя ситно нарязаният шалот. Запържва се леко. Добавя се 50 мл винен оцет и захарта. Към получената смес се добавя постепенно зеленчуковият бульон и виното. Сосът може да се сгъсти доста или да се остави по рядък.