Продукти

6-7 средно големи сурови картофа (настъргани на едро ренде)
2 яйца
1 глава лук (настърган)
150 г сирене
1/3 ч.ч. брашно
3-4 с.л.зехтин
1 ч.л.чубрица
1 ч.л. джоджен
сол на вкус
30 г масло

Начин на приготвяне

В тава се омесват добре настърганите картофи, лукът, сиренето и яйцата. Прибавят се подправките и зехтинът. Изчаква се 15 минути, за да се отцеди сместа  -течността се изсипва в отделен съд. Тавата за печене се намазва с мазнина и брашно. Започва поставяне от сместа в тавата, като се взема с шепи и се притиска, да се доотцеди останалата течност. Дебелина на слоя - 2 см, за да не остане суров пататникът при печенето.

Събраната течност в отделния съд се смесва с брашното, хомогенизира се и се прави заливка върху сместа в тавата. Маслото се нарязва на дребни парченца и се поставя отгоре. Пече се за 40 минути на 200 градуса.