Продукти

12 бр. печени червени чушки
4 бр. жълти печени чушки
200 г печен патладжан
200 г сирене краве
150 г кашкавал
5 бр. яйца

Начин на приготвяне

Чушките се цепват на две по дължина и се почистват от семето.
• Сиренето се натрошава и към него се добавя настъргания кашкавал и яйцата.
• Патладжанът се накъсва на малки парченца.
• Подредете червените чушки по стените и дъното на формата.
• Изсипете половината от сместа (сиренето, кашкавала и яйцата).
• След това сложете патладжаните, жълтите чушки.
• Изсипете останалата смес от сирене и покрийте с червени чушки.
• Печете шареният терин за 30 минути в умерена фурна.
• След като се охлади, обърнете в подходяща чиния!