Продукти

Брашно - 180 г
Яйца - 6 бр.
Олио или разтопено масло - 45 мл
Сода за хляб - 1 чаена лъжичка
Спанак - 200 г
Кетчуп - 30 мл
Моркови - 150 г
Крема сирене - 300 г
Краве сирене - 100 г
Чесън - 1 скилидка
Кимион - 1 щипка
Лимонов сок - 15 мл
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне

1.Белтъците се разбиват на сняг с една щипка сол. В отделни купи се разделят на три части.
2.Зеленият блат включва спанак (бланширан за няколко минути във вряща подсолена вода), 2 жълтъка, 60 г брашно, 15 мл олио, 1/3 чаена лъжичка сода, сол и черен пипер. Червеният - кетчуп, кимион, 2 жълтъка, 60 г брашно, 15 мл олио, 1/3 чаена лъжичка сода, сол и черен пипер. Жълтият - 2 жълтъка, 60 г брашно, 15 мл олио, 1/3 чаена лъжичка сода, сол и черен пипер. Всяка една от тези смеси трябва да бъде хомогенна и тогава се добавя към разбитите белтъци, като внимателно се разбърква с тях.
3.Зеленото, червеното и жълтото тесто се редуват в тава с кухненска хартия, както е показано на снимката. Пекат се 15 минути на 180 градуса.
4.С формичка се режат отделните блатове на кексчетата и се намазват с крем. Последният съдържа пасирани сварени моркови, крема сирене, скилидка настърган чесън, 15 мл лимонов сок, сол и черен пипер. Твърдото сирене се добавя, ако консистенцията е рядка.