Продукти

Замразен грах - 300 г
Картофи - 300 г
Прясно мляко - 200 мл
Масло - 40 г
Зелен лук - 1/2 връзка
Копър - 1/2 връзка
Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. Грахът се бланшира във вряла подсолена вода за 2-3 минути.
2. Лукът и копърът се задушават в масло и малко вода също за няколко минути.
3. Картофите се сваряват, обелват се и се пасират заедно с останалите зеленчуци. Един сварен картоф се оставя за украса. Сместа се овкусява със сол и черен пипер и се разрежда с гореща вода и мляко. Връща се в подходящ съд на котлона за десетина минути. Може да се сервира с нарязани кубчета от хляб, изпържени в малко масло.