Продукти

500 г кайма
150 г картофи
1 червена чушка
1 морков
1 глава лук
1 домат
100 г кашкавал
вегета
магданоз
1 щипка кимион
30 г масло
сол
черен пипер
люта чушка за украса

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, настъргват се на едро ренде и се разбъркват с кайма, вегета, кимион, сол и черен пипер. С тази смес се облепват основата и стените на форма с кухненска хартия.

Нарязаните зеленчуци се задушават за кратко в масло и малко вода. Овкусяват се със сол и черен пипер и се разбъркват с настъргания кашкавал. Тази смес се слага в средата на формата с каймата. Покрива се с кръгчета от картофи, овкусени с вегета и олио.

Паят се пече за 30 минути на 180 градуса и се украсява с люта чушка и домат.