Продукти

Домати - 1 кг
Пилешко месо - 300 г
Ориз - 100 г
Пресен лук - 1/2 връзка
Куркума, сол, черен пипер
Девисил, копър, босилек
Чесън - 2 скилидки
Червени чушки за украса

Начин на приготвяне

1. Доматите се издълбават и се обръщат върху кухненска хартия, за да се отцеди сокът от тях.
2. Нарязаният лук леко се запържва заедно със сол, черен пипер и куркума. Добавят се оризът и 300 мл гореща вода. Ястието ври до готовност.
3. В края на готвенето оризът се разбърква с нарязани копър, девисил и сварено в подсолена вода пилешко месо. С тази смес се пълнят доматите, нареждат се в тава с кухненска хартия и се пекат 15 минути на 180 градуса.
4. Издълбаната вътрешност на доматите се смила, разбърква се със сол, черен пипер, настърган чесън и нарязани пресен лук и босилек. Получава се свежо допълнение към готовото ястие.