Продукти

*бутер тесто - 200 гр.
*смокини зрели - 150 бр.
*прошуто - 50 гр.
*синьо сирене - 30 гр.
*орехови ядки - 20 гр.
*жълтък - 1 бр.
*прясна мащерка

Начин на приготвяне

Размразете тестото на стайна температура. Сложете го върху плитка правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Намажете с яйчния жълтък навсякъде. Нарежете смокините на полумесеци и разпределете върху тестото, като оставите малко разстояние, борд на тартата. Сложете прошутото, което сте накъсали на малки парчета. Поръсете с натрошено синьо сирене и ореховите ядки. Печете в загрята фурна на 180 градуса, докато бутер тестото стане златисто. Извадете от фурната и поръсете с листенца прясна мащерка.