Продукти

Ориз за суши krina
Оризов oцет суши kikkoman
Кори нори/водорасло/
Сьомга
Краставица
Авокадо
Крема сирене
Сусам

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза като стриктно спазваме инструкциите на опаковката. Овкусяваме ориза с 3 супени лъжици оризов оцет и оставяме ориза за 30 мин да поеме от оцета /може едно денонощие/.

Нарязваме краставицата, сьомгата и авокадото на тънки лентички. Слагаме кора нори на рогозка. Върху кората разпределяме ориз около 4 мм. Добавяме по желание краставица, сьомга, авокадо, крема сирене, коктейлни скариди и др. Аз съм сложила сьомга, авокадо, краставица и крема сирене. Сушито може да се консумира със соев сос и уасаби.