Продукти

картофи,
червен лук,
гъби,
бекон,
барбекю сос,
сол и черен пипер по ваш вкус

Начин на приготвяне

Приготвяне на плънката за картофите: Нарязваме наситно червения лук, гъбите бекона и шунката, добавяме сол и черен пипер по вкус,запържвме до лек златист цвят в зехтин и отделяме настрани до изчакването на картофите.

1). Предварително загряваме фурната за печене до 200 градуса.
2). Измиваме картофите след това подсушаваме, като оставяме с кората за печене. 3). Надупчваме картофите с нож или вилица от всички страни, но не твърде дълбоко.
4). В загрятата фурна печем картофите като на интервал от време ги обръщаме до постигане на златист цвят на кората.
5) .Следва проверка на картофите дали са достатъчно омекнали от вътре - за целта проверяваме с нож дали са омекнали
6). В едната част на картофите се прави прорез като се внимава да се запази структурата на картофа
7). Дълбаем внимателно картофите с лъжица и запазваме вътрешността.
8). Вътрешността на картофите се миксира с барбекю сос на вкус, връща се обратно по издълбаните картофи и на всеки картоф се разпределя част от готовата плънка, печем още около 5 мин на 180 градуса
9). Добавяне настъргания кашкавал микс + моцарела - печем още около 3 мин да се разтопи кашкавалът.
10).  Бон Апети