Продукти

За кюфтетата:
500 г телешка кайма (може да използвате и свинска)
1 връзка магданоз
1 голяма глава лук
1 суха люта чушка
кимион и черен пипер на вкус
50 г кашкавал
За картофките:
500 г пресни картофи (колкото по дребни, толкова по-добре)
2-3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
сол
олио
черен пипер

Начин на приготвяне

Нарежете лука и магданоза на едро, а лютата чушка на ситно. Прибавете към каймата, заедно с кимиона и черния пипер. Оставете в хладилника, за около 2 часа.

Оформете кюфтетата, като в средата на всяко кюфте сложите по едно кубче кашкавал. Изпечете ги на тефлонов тиган без мазнина или на скара.

Измийте картофките, но без да ги белите. Ако не са дребни, ги нарежете на половинки, третинки, четвъртини в зависимост от големината на картофа. Най-малките се ползват цели. Нарежете са ситно копъра и чесъна. В дълбок тефлонов тиган, с капак, загрейте олиото. Изсипете картофките, добавете сол и черен пипер сложете капакът на тигана.

На всеки две-три минути разбърквайте картофките. След като се задушат, свалете от котлона и добавете нарязаните на ситно чесън и копър.Разбъркайте добре и сервирайте като гарнитура на кюфтетата.