Продукти

Продукти за 4 порции:
150 гр брашно
2 с.л. ленено брашно
100 мл. прясно мляко
100 мл. вода
2 бр. яйца
2 бр. пилешки бутчета
3 с.л. майонеза
2 с.л. кисело мляко
1/2 бр. айсберг салата
1 връзка зелен лук
маслини каламата
бейби царевички
къри
червен пипер
сол
бял пипер
зехтин
сух чесън

Начин на приготвяне

За приготвяне на палачинките сложете в блендер бялото брашно, лененото брашно, яйцата, прясното мляко и водата. Блендирайте до получаване на гъста смес (като боза). Овкусете със сол и къри. Изпържете палачинките и ги оставете да изстинат.

През това време сварете пилешките бутчета. Обезкостете ги и накъсайте на малки парченца. Нарежете бейби царевичките на кръгчета. Почистете маслините и ги нарежете на ивици. В загрят тиган с малко зехтин запържете пилешкото месо до почервеняване. Добавете царевичката, маслините и малко червен пипер. Овкусете със сол и бял пипер.

Пригответе соса като смесете майонезата, киселото мляко, сухия чесън и сол на вкус. Нарежете зеления лук на ситно и айсберга на ивици. Във всяка палачинка разпределете от плънката с пилешкото месо, айсберга и полейте с малко от соса и отгоре добавете малко зелен лук. Завийте палачинката и поднесете.