Продукти

700 г пресни картофи
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 буркан домати
1 ч. л .захар
1 ч. л.
сол
3 с. л. олио
1 к. л. червен пипер
щипка черен пипер
2-3 броя прясна или като мен - македонска наденица
магданоз
чубрица

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета, ако са по-дребни се режат на две. Сипват се в тава, поръсваме с черен пипер, сол и 2 с. л. олио. Наливат се две чаши вода и печем на фурна до полуготовност. Слага се отгоре наденицата и се връща във фурната да се пече до готовност.

Приготвяме соса: В тиган се загрява олиото и запържваме ситно нарязан лук и скилидка чесън. Добавяме консервата домати, нарязани на ситно, черен и червен пипер, сол, захар (да убие киселия вкус) и чубрица. Вари се на тих огън до сгъстяване. Изважда се тавата с картофите и смесваме соса с тях като хубаво се разбърква. Връщаме във фурната още за 10 минути. Сервираме със ситно нарязан пресен магданоз. Вкусотия!