Продукти

3-4 средно големи домата
една краставица
3-4 печени чушки
глава кромид лук
една черна маслина
150 г сирене
магданоз
сол
оцет и зехтин на вкус

Начин на приготвяне

Изброените продукти се измиват обилно със студена вода и се нарязват внимателно върху дървена дъска за рязане, с големина съобразена с устите на потенциалните консуматори.

Много е важно да не режете маслинката, тя трябва да остане цяла. Нарязаните зеленчуци се поставят в купа за шопска салата. Овкусяването с подправки трябва да стане в специфичен ред, а именно: сол, оцет и накрая олио.

Разбърквате салатата внимателно без да излиза съдържанието извън купата. Настържете сиренето, така че да образува покривка от около 2 мм. Маслинката може или да я изядете предварително, или, ако не ви харесва, да я отделите и да кажете, че не обичате маслини. Наздраве!