Продукти

4 шепи свеж бейби спанак
150 гр диня
7 броя сини сливи
30 гр орехи, нарязани
4 с.л. мед
30 гр сварена киноа
2 с.л. олио от гроздови семки
щипка хималайска сол по желание
синьо сирене по желание

Начин на приготвяне

Листенцата спанак се измиват и отцеждат. Подреждат се на дъното на салатената чиния. Напръсква се с олиото от гроздови семки. Слага се сол по желание и на вкус.

Върху спанака в центъра се поставя динята, нарязана на кубченца. Отстрани се подреждат сливите, нарязани на половинки. Сливите се намазват с мед и върху тях се поставят орехите. Върху орехите също може да се добави мед.

Накрая салатата се поръсва с киноа. Любителите на синьо сирене биха могли да добавят малко към салатата.