Продукти

100 г киноа
100-200 г пресни манатарки или една шепа сухи, предварително накиснати в топла вода
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
1 ч.л. краве масло
малка шепа кедрови ядки
листа широколистен босилек (може и по-големи листа от обикновен)
сол

Начин на приготвяне

Киноата се сварява според инструкциите на опаковката с малко сол (ако ползвате сухи гъби, може да добавите и водата, в която сте ги накисвали). Гъбите се нарязват на ситно и се задушават за кратко в маслото и чесъна, посоляват се на вкус.

Добре отцедената киноа се смесва с гъбите и сместа се разпределя в листата от босилек (за предпочитане, след като се е охладила, за да не потъмнее босилекът). Кедровите ядки се посипват най-отгоре.