Продукти

5 картофа
2 моркова
4 с.л. царевица
1 пакет лека майонеза
4 с.л. кисело мляко
1 краставица
4 маслини
100 г кашкавал
100 г сирене
100 г шунка
3 яйца
3 стръка магданоз

Начин на приготвяне

• Първо сварете картофите, морковите и яйцата. След като са готови се настъргват.

• За соса се смесват майонезата с киселото мляко.

• В купички, съвсем леко намазани със зехтин, се редуват пластче от картофите и яйцата, после от соса, след това моркови, царевица, сирене и шунка, пак сос и пласт настъргана краставица, сирене, кашкавал, сос. Накрая завършете пак с картофи и яйца.

• По този начин подредените купички се оставят за няколко часа в хладилник да стегнат.

• Салатите се обръщат в чинии и се декорират с моркови, доматчета, краставички, маслинки и пресен магданоз.