Продукти

1-2 по-малки тиквички
3/4 кофичка кисело мляко, по-гъсто
1-2 супени лъжици майонеза
1-2 скилидки чесън копър

Начин на приготвяне

Нарежете тиквиките на колелца. Много красиво става, ако ползвате от този сорт с тъмната кора. Сложете ги в тенджера с вряща вода, предварително подсолена. Варите 5-6 минути. Не трябва да се сваряват, а да останат леко твърди.

Отцедете ги в гевгир и директно в него ги намачкайте, така може да се отцеди още течност. Най-удобно е, ако имате онзи уред за мачкане на картофи с дупките. Става и с вилица, но е по-трудоемко. Аз ги пускам за кратко в блендер, на слаба скорост, целта е да останат на малки парченца.

Прехвърлете ги в дълбока купа, прибавете киселото мляко, майонезата, счуканият чесън и копъра. Добавете сол на вкус.