Продукти

300 гр свинско месо от бут без кост
250 гр тиква цигулка, изчистена
1 (2,
ако са по малки) прясна дюля
1 глава кромид лук
2 с.л. домати на кубчета от консерва
1 с.л. брашно
2 с.л. олио (зехтин)
2-3 връхчета пресен розмарин
1 ч.л. прясна мащерка
1 ч.л. пресен риган
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер микс на зърна
сол на вкус

Начин на приготвяне

Нарежете месото и тиквата на кубчета по 1 см. В средно голяма тенджерка сгорещете олиото и запържете свинското. Добавете нарязания на дребно лук и гответе, докато стане златист. Добавете брашното и гответе около минута. Прибавете пресните зелени подправки заедно с черния пипер и сол на вкус. Разбъркайте и добавете червения пипер. Налейте гореща вода около 700 мл. Варете около 20 мин., за да се свари добре месото.

Обелете и изчистете от семките дюлята. Нарежете и нея на кубчета. Добавете я заедно с тиквата и оставете да къкри на бавен огън, докато се сварят и те, но внимавайте да не се разварят. Сложете доматите и овкусете с още сол, ако е необходимо. Гответе още 5 минути.