Продукти

1 пиле
1 яйце
3 чушки (печени)
1 зелена чушка
100 г грозде
1 кисело мляко
1 сирене крема
2 палачинки
3 г моркови
1 кромид лук
300 г картофено пюре

Начин на приготвяне

Леко сваряваме готовото печено пиле, за да не се разкъса. Нанизваме пилето на едно шише от бира, за да стои право. Картофеното пюре слагаме най-отдолу, за да не се мести пилето.

Слагаме лука на едно шишче и го забиваме в пилето за глава. Намазваме пилето с крема сирене. Правим палачинките. Слагаме печени чушки за елека и потурите.

Навиваме конеца за пояс. След това слагаме навуща от палачинки и ги връзваме с конец. Една палачинка слагаме най-отгоре за наметало. На един конец нанизваме грозде за гердан.