Продукти

1 глава лук
1 морков
сол
черен пипер
3 бутчета
1/5 ч.ч. ориз
бульон

Начин на приготвяне

Месото се слага в подсолена вода. До почти пълна готовност дърпаме от котлона и оставяме да изстине. Обезкостяваме и нарязваме или накъсваме на малки парченца. Слагаме една тава или тенджера на котлона запържваме лук, след което добавяме ориза (с 4 ч.ч вода) и моркова. Подправяме със сол, черен пипер и 1 пил. бульон. Като поомекне оризът, слагаме месото и разбъркваме. Слагаме във фурната като трябва да има малко вода над ориза, за да поеме по време на печене. Слагаме фолио на тавата и печем около 20 мин. След това сваляме фолиото да се запече леко отгоре .