Продукти

1 главa лук
1 морков
1 по-мек домат
250 г гъби печурки
2 картофа
шепа фиде
2 кубчета гъбен бульон
2-3 стръка копър и магданоз
сол
черен пипер на вкус
1 яйце
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. брашно
2-3 с.л. олио сок от лимон
оцет

Начин на приготвяне

Слагат се около 2-3 литра вода да заврят, като се добавят кубчетата бульон. През това време се нарязват на ситно лукът, морковът и доматът - на кубчета. Добавят се нарязаните гъби и нарязаните на малки кубчета картофи. Прибавят се черният пипер, сол на вкус (ако е необходимо) и олиото. Когато картофът и морковът омекнат, се добавя и фидето. Оставя се да поври 30-35 минути.

След това се изчаква да поизстине малко и се приготвя топла застройка от разбито с оцет и лимонов сок яйце, киселото мляко и брашното, като разреждаме по малко със супата. Поръсва се с накълцания пресен магданоз и копър. Супата се сервира топла, гарнирана с люти чушки.