Продукти

500 г шкембе
6 бр.черва по 50 см
350-400 г.бекон
300 г гъби
3 моркова
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
магданоз
1 к.ч.олио
3 с.л.маргарин
1 ч.л.сол
2 ч.л.универсална подправка
черен пипер
дафинов лист
бахар
черен пипер на зърна

Начин на приготвяне

Шкембето се изчиства добре с вар и се измива. Накисва се във вода, оцет и лук за 2-3 часа. Изплаква се и се нарязва на три правоъгълника.

В маргарина и олиото задушаваме лука и чесъна - нарязани на ситно, прибавяме настърганите моркови и нарязаните на кубчета гъби, а след това бекона. Подправяме с универсалната подправка,сол и черен пипер.

Оставяме да плънката да изстине и я разпределяме върху парчетата шкембе.
В двата края прегъваме по 1 сантиметър от шкембето за да не изпада плънката и навиваме на руло. Омотаваме по две черва за оригиналност и завързваме с конец здраво.

В тенджера поставяме една чиния за да не загаря и нареждаме рулата.
Заливаме с топла вода и похлупваме с друга чиния, за да не изплуват, а да са в соса. Посоляваме на вкус, поставяме дафиновия лист, бахара и черен пипер на зърна. Варим 2-3 часа до готовност на шкембето.

След като го вадим, поставяме в тава и затискаме, за да излезе въздуха. М
ахаме конците. Сервира се нарязано на филийки.